Timo, Timo, Timo

"Nu ska jag sjunga en sång om något som alla borde göra oftare". Han spelar Let's kill ourselves a son.
Men han började med My Valentine som maler på och maler på och man vill bara ha mer. Hade alla konserter haft den starten skulle jag funderat på att köpa intro-biljetter. För om alla konserter hade haft en lika bra och maffig start hade det funnits sådana biljetter.

Sen kom den såklart obligatoriska strippen. Jag har hört honom säga att han skulle sluta med den, men dne återkommer ständigt. Fast idag berättade han att han inte fattade vad som var så speciellt med den. Men det är ju Timo.

Efter att de spelat den sista låten klappade alla i publiken konstan i fyra minuter tills han kom in igen. Och spelade Don't let the devil ruin it all. En väldigt lugn och enormt bra version dessutom. Sen gick en propp. Och trummisen berättade en historia. Sen var det full fart igen. Fear no darkness, promised child. Sen gick de av scenen, ljuset tändes och folk började gå. Då kommer Timo in på scenen igen och söäger: "vi måste bara spela en låt till".

De spelar låten With a mask on och sen var veckans bästa konsert slut.

Imorgon blir det dock mer musik. David Urwitz är på Bengans och signerar sitt nya album. Han fick "bara" fyra fyrar i GP för sitt tredje album. För de två första fick han fem fyrar vardera. Men han var väldigt nära fem. Det var bara två låtar som sänkte helhetsbetyget. Jag köper "Undrar om det syns" imorgon, så jag kommer nog skriva något om mina åsikter inom någon vecka.

Nu ska jag packa upp lådor!

Hej då!

Om ni vill veta...

6%

How Addicted to Apple Are You?

(6% står det, om ni inte ser det)

Jaa!

Äntligen (inom en snar framtid) kommer man kunna göra ordentliga flashhemsidor till Internet Explorer utan att man måste "aktivera" dom genom att klicka. På fredag ska jag på Timo. Inte säkert att Sanna kan följa med. Synd. Idag är jag lite seg och för att bättra på det ska jag plugga inför fysikprovet på torsdag. Hej då

Kent

image6

Var på Kent igår. Det var bra. Och recensenten i gp har fel. Han stod nog inte sju meter från Jocke mitt i en megastor fanskara. Det gör sitt det med. Om sen musiken är bra, som den var, så är det ett plus.

Låtlista:

Låtlistan:
Vy från ett luftslott
Berlin
Max 500
400 slag
Columbus
En timme en minut
Revolt III
Pojken med hålet i handen
Ansgar & Evelyne
LSD, någon?
Romeo återvänder ensam
Generation ex
Musik non stop
Kärleken väntar
Ingenting
Ensammast i Sverige

Extranummer I:
Elefanter
VinterNoll2
747

Extranummer II:
Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Nu lyssnar jag på Saker man ser. Den borde dom spelat. Den, Kräm, Kungen är död. Kevlarsjäl, Palace & Main, Våga vara rädd, Du är ånga och Den döda Vinkeln.

Nästa fredag ska jag på Timo Räisänen på Pusterviksteatern. Kanske får med mej Sanna på den konsterten. Igår var hon inte med för hon var sjuk. Tråkigt. Men musiken var bra ändå.

Och vi håller för hårt, men den här drömmen är vår
Och du är min, min, min att ta med, att ta ut på en jakt
Efter tiden som flytt
                                                   
-Kent, Du är ånga, Du och Jag döden

末端


Jaaaaa!!!

Vet ni vad? Jag har fått:


Monty Python and the Holy Grail

Extraordinarily Deluxe EditionKul va? Med tre skivor. Filmen, extramaterial och en cd med "The Album of the Soundtrack of the trailer of the film of Monty Python & The Holy Grail: Live from the Classic Cinema Silbury Hill". Omständigt. Och kul!

För er som undrar: Jag fick den av mamma och pappa, det var nämligen så att de kom hem från Irland idag. Dom var där över helgen. Jag var i Stockholm. Olle Baertling har gjort en hel del fräcka konstverk. Helt klart.

Nu ska jag spela Whiskey in the jar på Irländsk flöjt.

Hej då!

En snabbis

Hade utvecklingssamtal igår. Allt bra. Tråkigt. Ingen klagar. Matteläraren vill att jag ska hålla i lektionerna istället. Orkar inte var pluggis. Men i alla fall. Åker till Stockholm imorgon. Var på stan med Sanna idag. Vi tog ett jättekort avsked på 60-bussen och kommer inte ses på ett tag. Jag klarar mej förhoppningsvis. Hej då!

Bara är så

Oh, life is bigger
It's bigger than you
And you are not me
The lengths that I will go to
The distance in your eyes
Oh no, I've said too much
I set it up

Början på en av de bästa låtar som finns, Losing my religion av REM.

Idag har jag inte sett 60-bussen köra fel. Men det ha hänt mycket annat. I huset där jag bor läcker det in i källaren. Därför har dom (några bara, har ingen betydelse vilka, men en heten nog Klas) grävt bort hela rabatten och hela ingången till min trappuppgång. Nyss när jag kom hem från skolan så stod dom och torkade marken med hjälp av en gigantisk gasbrännare. Det såg inte ut att gå så bra. Jag såg det inte torka något och om det fortsätter i den takten hinner solen slockna innan dom är klara. Dessutom luktar den där brännaren väldigt mycket. Typ blandning på aceton och etanol, samt en gnutta bensin. Sen blir det "jättegott" enligt Mat-Tina manér.

Idag fick vi sluta tidigare för svenskalärarens son hade blivit sjuk eller skadad. Hela klassen jublade. Hemskt. Om du försöker kontakta mej och jag itne svarar beror det på att jag har svimmat eller dött på grund av ångorna. Hjälp. Blir helt yr. Ska nog sätta mej i ventilationen. Hej då!


!PS! Svar på xkp:s kommentar om amish: Jag förespråkar inte på något sätt amish, jag funderade bara hur det skulle vara. slut. !DS!

Bara så att ni vet.

Death cab for cutie är alldeles för bra för att man inte ska lyssna på dom.

Dessutom fick jag precis ett transparent skrivbordsunderlägg och ett svart-grönt överkast.

Hej då.

En del av allt - svårt att komma på öppningsfraser och stängningsfraser

Hälsningsfras.

Till och börja med: Tack för den väldigt smickrande kommentaren Anna.

Idag på samhällektionen pratade vi om skolmassakern i Finland och miljö. Egentligen skulle vi prata om EU, men det var så mycket annat som fanns att diskutera om och EU kunde vänta en lektion enligt vår lärare. Men mitt i allt snack om olika vredesbrott så kom jag på en sak. Vi hade tidigare på lektionen pratat om vad man kunde göra för att vara snällare mot miljön och nu pratade läraren om Amishbarn som hade blivit dödade. Jag la ihop 1 och 1 och fick 11.

Pang! sa det bara. Jag hade en idé i mitt huvud.

Idén (först lite bakgrund): Amisher (Vad heter Amish i plural?) använder varken elektricitet* eller fordon som inte dras av muskelkraft*. De odlar dessutom allt själva och försöker vara så självförsörjande som möjligt. I och med att deras kläder går i färgskalan svart-vitt behöver de dessutom inte så mycket färgämnen.
*utom i undantagsfall
Lista över saker som hade haft positiv inverkan på naturen, miljön och samhället om alla hade varit Amish:
(Jag har kommit fram till att Amish nog inte används i plural, eller att Amish är både singular och plural)

Använder ingen electricitet - Man skulle lätt kunna stänga ner Barsebäck och alla sådana ställen.
Använder inga muskellösa fordon - Ingen oljeförbrukning, färre utsläpp, m.m.
Odlar själva - Ingen genmanipulering.
Svartvita kläder - Färre färgämnen, lättare att välja vad man ska ha för färg på den nya tröjan.
De är emot lån - Alla gratistidningar skulle sklippa slösa trycksvärta på att skriva om alla hemska sms-lån.
Ingen massmedia - Tänk er det. Vad mycket man skulle slippa ta till sej hela tiden. Läste Henrik Wallgrens krönika i Tvådagar för några dagar sen. Han levde helt massmediafritt. Svårt när man skriver för en tidning, men det verkade väldigt skönt i alla fall.

Det är fördelarna jag kommer på för tillfället och jag tänker inte skriva ned alla nackdelar (enligt mej) som finns med att vara Amish, det skulle nog få sidans servrar att krascha. Inte för att det är något fel med att vara Amish, dom får vara det om dom vill, bara dom inte försöker smälla i mej det.

Nu bör erkännas att idén var ingen idé utan snarare en fundering angående hur lång tid det kommer ta innan Metros löpsedel ropar ut: "Reinfeldt: Alla borde bli Amish!"

Till sist så funderar jag på att starta en nätcommunity vid namn: Vi-som-har-sett-60-bussen-köra-fel-senaste-dagen.

Jag skulle i sådana fall bli medlem ett par gånger om. Hur svårt är det att INTE svänga in vid Esperantoplatsen utan istället fortsätta rakt fram? Antagligen ganska svårt.

Avslutningsfras.

Hej

Hej!

Till dej som läser detta: Om du har kontakt med mej när jag säger att jag ska äta var snäll och påminn mej om att jag inte borde äta med resten av familjen. Tack!

Nu över till annat.

Det var sol i Portugal, men jag saknade allt här hemma. Jag har nya tapeter och nytt golv. Ska få nya gardiner också. Just nu sitter jag i min soffa, för datorstolen står i vardagsrummet och jag får inte plats med den. En fjärdedel av rummet är fyllt med banankartonger och flyttlådor. Jobbigt att flytta från ett rum till samma. Fördelen är som sagt att jag har soffan som datorstol, men nackdelen är att soffan är så skön så jag sitter mer vid datorn.

När jag har datorstolen går det inte att sitta skönt när man är trött så då gick jag och la mej, men nu blir det bara skönare ju tröttare man blir. Men en STOR nackdel är att alla min högtalare är nedpackade så jag måste lyssna på underbara Timo Räisänen i hörlurar. Hemskt.

En till hemsk sak är att ordboken i firefox vill särskriva (till och med det! HJÄLP JAG FÖRTVINAR!) alla ord. Det är nog en av de få nackdelarna med firefox. Oj. firefox finns inte inlagt. Jo det gjorde det visst, men inte med LITEN bokstav i början. Jag tycker att man borde kunna ställa in i rättstavningsprogrammen vilken sorts text man skriver, till exempel: Om man skriver ett blogginlägg bryr man sej (bevis!) inte så jättemycket om att det ska vara sig, mig, dig, de och dem istället för sej, mej, dej och dom (ja, 5+4 går jämnt ut).

Fear no darkness, promised child

Tillbaka till ämnet: Men om man skriver en skoluppsats är det ganska viktigt. Så då borde man kunna välja vilken grad av rättning den ska rätta efter. Nu ska jag läsa på www.howstuffworks.com.

Igår kväll träffade jag messa folk. En massa trevliga sådana bör tilläggas. Hade riktigt kul. Var på vernissage på stadsbiblioteket. Anton hade foton där. Han blir bättre och bättre. På tal om att vara bra på bild ( :P ) så blev jag erbjuden att vara nakenmodell.

FÖRLÅT TILL ALLA NI SOM VILLE SE MIG NAKEN; JAG SA NEJ!

Och på tal om bilder så ska jag nog ta och uppdatera min bilddagbok för en gångs skull.

Sköt om er!